Een schooldag op Tangram

Voor de leerlingen van unit 4 begint de school om 8u30 en eindigt de dag om 15u30. Ook leerlingen van unit 4 kunnen in de voor- en naschoolse opvang blijven. Vanaf 7 uur kan de leerling op school terecht. ’s Avonds is er opvang tot 18 uur. Ook op woensdagnamiddag is er opvang tot 18u.

Inschrijven: unit 4 (1ste graad secundair onderwijs)

De inschrijvingen voor unit 4 verlopen via het digitaal aanmeldsysteem. Klik hier voor alle info omtrent de aanmeld- en inschrijvingsprocedure.

Welke studierichtingen zijn er in het secundair?

In GO! tienerschool Tangram bieden we de A-stroom aan. Dit betekent dat we kinderen kunnen inschrijven wanneer ze beschikken over het getuigschrift basisonderwijs.

We hebben de volgende keuzemogelijkheden in onze eerste graad secundair:

1A met of zonder Latijn

2A: Latijn of moderne talen/wetenschappen

Met beide opties worden alle leerlingen uitgedaagd om hun ambities waar te maken. Zo bieden we maximale kansen voor een succesvol vervolgonderwijs vanaf het derde jaar. 

Wat na het tweede jaar secundair onderwijs?

Het doel van een tienerschool en dit geldt zeker voor Tangram is om kinderen zo goed mogelijk voor te bereiden op het vervolg in eender welke andere secundaire school die het beste past bij jouw tiener.  Het is ook pas in het derde jaar secundair dat de studierichtingen en de finaliteit (verder studeren/arbeidsmarkt of een combinatie) worden gekozen.

Wil je zoon of dochter nadien de overstap maken naar GO! Het Atheneum? Dan is een plaats daar gegarandeerd. Het is dan niet nodig om opnieuw in te schrijven.

Examens in GO! tienerschool Tangram

Examens krijgen een aparte plaats in onze school. Het is belangrijk dat alle leerlingen leren om bij examens sterke prestaties te leveren. Daarom organiseren we vanaf het eerste jaar secundair twee keer per jaar (december en juni) gedurende 4 opeenvolgende dagen een examenperiode. De resultaten van de examens ondersteunen we met de juiste begeleiding. Faalangstige leerlingen leren we om vertrouwen in zichzelf te hebben en om met druk om te gaan. We leren leerlingen hoe ze een namiddag studeren goed organiseren en hoe ze zichzelf kunnen uitdagen om de beste prestaties neer te zetten. Examens voorbereiden, afleggen en evalueren wordt zo een traject op maat, één van onze bouwstenen.